Products that flow : circulaire verdienmodellen en ontwerpstrategieën voor verbruiksproducten - Haffmans, Siem, ....-; van Gelder, Marjolein, ....-; van Hinte, Ed, 1951- (Amsterdam : BIS Publishers, 2020)
Onze economie draait voor een groot deel op verbruiksproducten, ofwel ‘fast moving consumer goods'. Deze producten worden massaal geproduceerd, zijn goedkoop en hebben een korte levensduur. We kopen ze dagelijks of we krijgen ze simpelweg ongevraagd mee. Het kan van alles zijn: eten en drinken, medische disposables, kleding, cadeaus en gadgets. Na kort gebruik, soms slechts enkele seconden, beschouwen we deze producten als afval. Products that Flow is een ongewoon boek over gewone producten die ons dagelijks omringen. Hoe kunnen we als ontwerper, ondernemer, marketeer en gebruiker duurzamer omgaan met deze verbruiksproducten? Dit boek biedt circulaire verdienmodellen en ontwerpstrategieën om deze enorme stroom dagelijkse producten te verminderen en te beheersen. Het is rijkelijk geïllustreerd met inspirerende voorbeelden. Products that Flow beschrijft een vernieuwende aanpak van een actueel probleem: hoe krijgen we controle over deze stroom? In een tijd waarin de roep om duurzame en circulaire producten steeds luider wordt.
Keywords: Circulaire economie