De kracht van geluid : over de onderschatte impact van geluid en de invloed ervan op ons dagelijks leven - Engels, Cedric, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2019)
Weinig mensen staan er bij stil, maar geluid is er altijd en overal. Het ergerlijke geluid van de wekker, van verkeer, van lawaai. Het opbeurende geluid van vogels, van muziek, van een zachte stem. Iconische geluiden, de schreeuw van Tarzan, het opstartgeluid van Mac, de twee noten van Jaws. Geluid is muziek, is emotie, is lichaam. Geluid hangt samen met ruimte en akoestiek. Maar ook met je persoon en je karakter, the soundtrack of your life. Geluid kan ook een kwelling zijn, of een heling. Auteur en TEDx-spreker Cedric Engels was altijd al gefascineerd door sound. Als muziekproducer, als DJ bij Hermanos Inglesos, als master in de rechten, als Sonic Branding-voortrekker en mede-oprichter van Sonhouse, een organisatie die geluidsidentiteiten bedenkt voor de filmwereld, voor merken,… Cedric zijn bestaan werd bepaald door geluid en stilte.
Keywords: Geluid; Muziek