Live geluidstechniek : de basis - Mike B, ....-; Jonker, Niels, ....- ([Utrecht] : Edusonic, 2018)
Dit boek biedt alle basiskennis die een geluidstechnicus nodig heeft om popmuziek live te versterken. Aansluiten, bedienen, maar ook weten hoe en waarom apparatuur werkt! Daarnaast gaan de auteurs in op essentiële onderwerpen als productie, sociale vaardigheden en het gehoor. Dit boek is enerzijds geschreven voor geluidstechnici die qua kennis en ervaring bij 0 beginnen. Anderzijds is deze uitgave bij uitstek geschikt voor hen die wel weten dat je de geluidstafel normaal gesproken rond de 0dB inregelt, maar toch graag meer achtergrondinformatie wensen. Beide auteurs zijn geluidstechnicus met jarenlange ervaring in het clubcircuit, in theaters en op grote buitenfestivals. Zij geven zelf les in geluidstechniek. Het zal daarom niet verbazen dat Live Geluidstechniek - De Basis een praktijkgericht boek is geworden met behalve theorie ook praktijkvoorbeelden, werkwijzen en handige tips. Elk hoofdstuk besluit met een aantal relevante vragen om de opgedane kennis te testen.
Keywords: Geluidstechniek