Pioniers van de nieuwe welvaart : drijfveren en dilemma's van ondernemers in de betekeniseconomie - Klomp, Kees, ....-; Maarhuis, Nadine, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, 2018)
Dit boek gaat over bedrijven in de betekeniseconomie. De betekeniseconomie houdt in: ondernemen op een wijze waarbij geld en de aandeelhouders van ondergeschikt belang zijn. Met het ondernemen willen de bedrijven een bijdrage leveren aan een betere wereld, voor het klimaat, voor de onderlinge verhoudingen en voor de ondernemer zelf. Na een toelichting wat betekeniseconomie betekent en waar het vandaar komt, komen vele verschillende ondernemers en verschillende vraagstukken en dilemma's aan de orde. Niet als interviews maar verwerkt in thema's. Het is een inspirerend, leesbaar boek waarin alle facetten van het verantwoord ondernemen belicht worden. Uiteraard uitgegeven op gerecycled papier; met figuren en tekstkaders in groene steunkleur. Bevat een korte literatuurlijst en een register. Een boek over een relatief nieuw en relevant onderwerp.
Keywords: Economie