Dit is big data : wat het is, hoe het werkt en wat het oplevert - Lohr, Steve, ....- (Amsterdam : Maven Publishing, 2015)
Big Data is een verzamelnaam voor een reeks technologieën waarmee informatie wordt gehaald uit allerlei gegevensbronnen zoals webpagina's, surfgedrag, sensorsignalen, gps-locatiegegevens van smartphones, sociale media, etc. Wereldwijd is onvoorstelbaar veel data beschikbaar en de dataproductie versneld alsmaar. Op basis hiervan ontstaan grensverleggende kennistoepassingen binnen sectoren als bijvoorbeeld de gezondheidszorg, marketing en de landbouw. De toepassing Watson van IBM verslaat de mens al in een kennisquiz. Dit boek beschrijft deze innovatieve trend zonder te beschrijven 'hoe' het werkt en blijft dus aan de buitenkant. Voor de geïnteresseerde leek bevat het een gemakkelijk leesbare introductie. De professional die zoekt naar verdiepende informatie zal deze onvoldoende vinden.
Data-ism: the revolution transforming decision making, consumer behavior and almost everything else