De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika - Soenens, Björn, 1968- (Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2020)
In De lengte van een oceaan luistert Björn Soenens vooral naar de verhalen van gewone Amerikanen. Hij tekent hun strijd op, hun overlevingsdrang, hun gevecht tegen onrecht en tegen het onvermijdelijke. Het boek zit vol verbazing en verontwaardiging over real life ten tijde van Trump. Bij momenten componeert Soenens bijna een requiem van de Amerikaanse droom. Door de coronacrisis worden de zwakke plekken van de VS plots open wonden. Björn Soenens brengt Amerika – het echte, alledaagse – in dit vuistdikke boek heel dichtbij. (flaptekst)
Keywords: Verenigde Staten ; economie