Denken over lichamen : wijsbegeerte voor biomedische wetenschappers - Adriaens, Pieter, ....-; De Block, Andreas, ....- (Kalmthout : Pelckmans Pro, 2018)
Dit handboek is een voorbeeld van die zoektocht en richt zich daarbij op biomedische wetenschappers in de brede zin van het woord: bewegingsen revalidatiewetenschappers, artsen, farmaceutische wetenschappers en kinesisten. Denken over lichamen bestaat uit tien hoofdstukken die zich verzamelen in drie clusters. De medische cluster bevat hoofdstukken over ziekte, human enhancement, medicalisering en disability. De wetenschapscluster bevat hoofdstukken over het demarcatieprobleem, de wetenschappelijke methode en de mechanisering van het wereldbeeld. De existentiële cluster bevat hoofdstukken over lijden en dood, en over de verhouding tussen lichaam en geest. De inleiding van het boek maakt duidelijk dat niemand eigenlijk weet waar wijsbegeerte over gaat.
Keywords: Wetenschap ; filosofie; Wetenschapsfilosofie