De wilde stad : ontdek wat je allemaal kunt doen buiten in de stad - Schofield, Jo, ....-; Danks, Fiona, ....- (Zeist : Christofoor, 2014)
De auteurs, die nauw samenwerken met Engelse natuurbeschermingsorganisaties, hebben in dit leuke boek 67 projecten beschreven die kinderen uit kunnen voeren in de grote stad. Kinderen kunnen op zoek gaan naar dieren, wilde kunst maken, natuurlijk buiten spelen, maar ook mode ontwerpen met gevonden voorwerpen. Bij elk project staat een korte omschrijving, waarin de lezer regelmatig wordt aangesproken, en eventuele tips. Indien nodig staat er een 'veiligheidsvoorschrift' bij en wordt verteld hoe je aan de materialen kunt komen. Een motiverende en aantrekkelijke, vaak paginagrote, kleurenfoto van het te behalen resultaat maakt het project compleet. De teksten zijn helder, goed te volgen en gedrukt in een grote, heldere letter. Het veelvuldig gebruik van opsommigstekens maken de tekst overzichtelijk. De leuke, inspirerende en goed uit te voeren projecten zijn onderverdeeld in een aantal thema's als natuur in de stad, wilde creaties, vieringen en feesten en spellen & spoorzoeken. Achterin zijn de veiligheidstips nog eens op een rijtje gezet. Met register. Een aantrekkelijk uitgevoerd boek met leuke onderwerpen waarin kinderen die lekker buiten willen zijn hun creativiteit en energie kwijt kunnen, ook al wonen ze in een stedelijke omgeving. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar. - vrije tijd Buitenhuisspelen Knutselen
Knutsel eens een graspop, maak graffiti met water of speel een kastanjespel. Uitleg van ruim 65 knutsel- en avontuurlijk ideeën, vooral voor in de stad, met o.a. planten en dieren. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.