Over de rooie : omgaan met woede en agressie - Bernard, Jan, ....-; Van Waegeningh, Deedee, ....- (Amsterdam : Boom, 2012)
De twee auteurs, beiden psycholoog, beschrijven hoe agressie ontstaat en hoe men het beste kan omgaan met het uiten van dit gevoel. De informatie is makkelijk leesbaar en goed gedoseerd. Herkenbaar voor mensen die worstelen met grenzeloze kwaadheid. Dit zelfhulpboek geeft praktisch bruikbare tips die leiden tot zelfbeheersing. Met praktijkvoorbeelden in een kader. Sterk herziene druk.
Wat gebeurt er precies met je als je woedend bent? Is woede van alle tijden? Is het (sub)cultureel gebonden? Hoe denkt de psychologie erover? Adviezen om woede te controleren, gericht op het voorkomen van ‘denkfouten' en het opmerken van lichaamssignalen.