Natuur als coach : vakgebied in bloei - De Wilde, Yoke, ....- ([Amersfoort] : Bureau Smaragd, 2020)
Ben jij begeleidingsprofessional en wil je de natuur inzetten in je werk? Steeds meer coaches, trainers, opleiders en therapeuten ontdekken dat klanten in de natuur op een ontspannen manier snel tot de kern komen, verrassende in- en uitzichten opdoen en passende antwoorden op hun vragen vinden. Coachen met de wijsheid van de natuur kan overal, binnen en buiten, in het bos en in de stad. In dit boek vind je een uitgebreide beschrijving van negen verschillende disciplines van het nieuwe vak natuurcoaching: wandelcoaching, coachen met natuurwijsheid, coachen met bomen, coachen met paarden, coachen met honden, outdoorcoaching, tuintherapie, coachen met een biologische/ecologische achtergrond en coachen vanuit een sjamanistische invalshoek. Sociaal wetenschapper Yoke de Wilde brengt de verschillende vakrichtingen tot leven met boeiende thema's, inspirerende klantvoorbeelden, persoonlijke portretten en talrijke foto's. Belangrijk onderdeel van dit boek is de BLOEI methode©. Als opleider natuur-coaching ontwikkelde Yoke dit cyclische model voor natuurlijke verandering. Met de BLOEI methode© kunnen crises op tijd worden omgezet in kansen. Deze methode is toepasbaar voor de natuurlijke ontwikkeling van personen, teams en organisaties. Dit inspirerende handboek over natuurcoaching ondersteunt begeleidings-professionals die de natuur op hun eigen wijze willen inzetten in hun werk. Ook voor klanten en bedrijven die een passende vorm van natuurlijke begeleiding zoeken, is Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI een waardevol naslagwerk. Van Yoke verscheen tevens het boek Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie (2009/2013). Kijk voor meer informatie over Natuur als Coach op: http://www.smaragd-coaching.nl