Wandel je wijzer : stad en natuur als coach - van der Harst, Aat, ....- (Utrecht : Ten Have, 2020)
Door te wandelen kun je meer over jezelf ontdekken, aldus Van der Harst. Daarvoor hoef je niet verder te gaan dan je eigen omgeving: de stad en natuur om je heen zijn een spiegel waarin je je persoonlijke vragen terugvindt. Met oefeningen, foto's en gedichten.
Wandelcoaching is in. Wandelen is een prima manier om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Voor wie goed om zich heen kijkt, kan de omgeving een spiegel zijn. Deze inspiratiegids neemt de lezer mee. Het boek is geschikt voor elke wandelaar die meer wil zien en beleven én voor de begeleider. In een toegankelijke stijl – zonder een woord te veel – neemt de auteur de lezer mee door natuur en stad. Langs persoonlijke thema's als balans, afscheid en loslaten. Maar ook langs werkthema's ('Loop je loopbaan') als keuzes maken, leiderschap, plezier. Daarnaast zijn er speciale wandelingen met verrassende thema's. Tot slot volgen suggesties om de tocht vorm te geven via schrijven, fotografie en tekenen. Handzaam gidsje, sober maar zorgvuldig vormgegeven. Kleurgebruik in de tekst en sfeervolle illustratieve kleurenfoto's. De auteur is coach en trainer. Pocketuitgave; normale druk.