Wandelcoaching : voor iedereen die graag wandelt en daar meer verdieping aan wil geven - Hendriksen, Jeroen, 1945- (Amsterdam : Boom / Nelissen, 2012)
Wandelen is een activiteit van de benen en het hoofd. Wandelcoaching richt zich op beide. Tijdens een wandeling kan je een goed gesprek voeren, nieuwe dingen zien en door de ontspaninng van de beweging tot nieuwe inzichten komen. Een boek vol denkwerk, invalshoeken, filosofieën en ervaringen. Het eerste deel gaat in op de voorbereiding, zowel praktisch voor de wandeling, maar ook mentaal en spiritueel. Tijdens de wandeling (deel 2) gaat het over levensvragen, authenticiteit, emoties, zelfonderzoek, liefde en hoop. Allemaal aspecten die bij coaching horen. Het derde deel is de nazorg; over dilemma's, levenskunst, passie en afscheid nemen. De auteur is personal coach, trainer, oud-directeur in het beroepsonderwijs en enthousiast wandelaar. Gericht op mensen die willen leren en coaches die willen groeien. Een boek voor iedereen die meer verdieping wil in zijn leven en misschien ook graag wandelt. - Wandelcoaching zet mensen in beweging, zowel fysiek als mentaal. Dit boek behandelt de voorbereidingen, kernthema's en praktische beschouwingen rond wandelcoaching, geïllustreerd met stukjes psychologie en filosofie.