Outdoor : avontuurlijke buitenspelen - Schofield, Jo, ....-; Danks, Fiona, ....- (Zeist : Christofoor, 2013)
Ideeën voor buitenactiviteiten met kinderen, variërend van elfenfeestjes, camouflagespellen, nachtspelletjes tot verhalen vertellen in de natuur en dieren observeren. - De vrije natuur biedt tal van mogelijkheden voor avontuurlijke, leerzame en creatieve ervaringen. Dit veelzijdige doeboek geeft ouders, leerkrachten en groepsleiders volop ideeën voor allerhande buitenactiviteiten. Deze kunnen variëren van elfenfeestjes, hinderlaag- en camouflagespellen, nachtspelletjes, spoorzoeken en buiten overnachten tot verhalen vertellen rond een kampvuur, beeldverhalen maken met natuurlijke materialen, hoofdtooien en maskers ontwerpen, dieren observeren en schatten opgraven. Er zijn activiteiten voor diverse gelegenheden in uiteenlopende omgevingen die voor meerdere leeftijdsgroepen geschikt zijn en eenvoudig kunnen worden aangepast. Het boek is opgesplitst in zes hoofdthema's (outdoor feestjes en dito spelen, verhalen, theater, speuren en actie) die een keur aan groepsactiviteiten bieden, puntsgewijs uitgewerkt en voorzien van duidelijke actiekleurenfoto's. Met inhoudsopgave, inleiding, tips over veiligheid en respect voor de natuur, verwijzingen naar internetsites en een alfabetisch register. De tekst is gericht op volwassenen, terwijl o.a. 'Het slecht weer boek:...' (2013) en 'Het bos boek:...' (2012)* van dezelfde auteur zich meer op kinderen richten. Voor iedereen die werkt met kinderen in de leeftijd van ca. 4 t/m 12 jaar.