Bewust basaal : de gouden gids van de basale stimulatie. - Blijdorp vzw (Buggenhout : Blijdorp vzw, 2020)
De interne werkgroep Basale Stimulatie van Blijdorp verzamelde hun eigen expertise samen met ervaringen van ouders, collega's en diverse therapeuten en bundelde deze in een inspirerend (werk)boek. ‘Bewust basaal' is in eerste instantie geschreven vertrekkende vanuit mensen met een ernstig verstandelijke beperking en een bijkomende motorische en/of sensorische beperking. De handvaten kunnen zeker ook van toepassing zijn op een ruim spectrum aan doelgroepen, zoals personen met dementie of met autisme, kleine kinderen of kinderen met gedragsproblemen. Naast de theoretische inzichten die het aanreikt over de benaderingswijze basale stimulatie, is ‘Bewust basaal' vooral een praktijkboek. Door heel wat praktische tips en tricks en handige activiteitenfiches kan de lezer van dit boek meteen zelf de handen uit de mouwen steken en experimenteren.
Keywords: Ergotherapie; Meervoudige beperkingen