Het gezicht van het kwaad : 25 jaar wetsdokter: een blik op de menselijke geest - Van de Voorde, Wim, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
Dr. Wim Van De Voorde voerde in zijn30-jarige loopbaan als wetsdokter duizenden lijkschouwingen uit, hij onderzocht duizenden plaatsen waar een bloederige misdaad is gebeurd, hij kwam in contact met duizenden daders en slachtoffers, in en buiten de rechtbank. Door dat alles kreeg de dokter een goed beeld van ‘het kwaad': het intentionele kwaad van de psychopaat, de terrorist, de verkrachter en de roofmoordenaar, maar ook het soms door razende emotie ingegeven kwaad van de jaloerse echtgenoot of het ongewilde kwaad bij een ongeval. De Senior en primus van de Vlaamse wetsdokters geeft de lezer zo een uniek inzicht in hoe de menselijke geest werkt in haar donkerste gedaante.
Keywords: Criminologie; Forensisch onderzoek