Statistiek in stappen - Verhoeven, Nel, 1961- (Amsterdam : Boom, 2019)
De methode Statistiek in stappen slaagt erin om statistiek interessant te maken, voor studenten en docenten. Het boek legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt en waarvoor deze gebruikt wordt, met behulp van relevante en actuele voorbeelden. De nadruk ligt niet zozeer op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de toepassing ervan. Zo wordt statistiek een handig instrument dat je helpt bij het verwerken van kwantitatieve gegevens. Om het leren gemakkelijker te maken, is er bij deze methode een aantal hulpmiddelen beschikbaar, zoals leerdoelen, checkpoints en opdrachten. Op de bijbehorende website www.statistiekinstappen3edruk.nl vind je extra materiaal, zoals uitwerkingen van de opdrachten en checkpoints, een oefententamen, handige links en extra uitleg over SPSS.
Keywords: Statistiek