Relational design : het vormgeven van een emotionele band als katalysator voor duurzaamheid - Van Gogh, Dirk, ....-; Yee, Marina, ....-; Sonck, Christophe, ....-; Haentjens, Elien, ....- (Gent : Academia Press, 2020)
Thema's als de klimaatopwarming, duurzaamheid en de circulaire economie beheersen de actualiteit. Ook in de designwereld hebben niet alleen jonge ontwerpers, maar ook grote huizen steeds meer oog voor het gebruik van alternatieve, meer duurzame materialen en het end of life-aspect van hun producten. Hoewel dat zeker een stap in de goede richting is, wil deze publicatie nog verder gaan. Meer dan te focussen op het product zelf gaat dit boek dieper in op de emotionele, irrationele band die gebruikers met een meubel of object hebben, en de manier waarop deze relatie kan worden vormgegeven. Het doel is om op basis van daaruit afgeleide, innovatieve parameters meubels te ontwerpen die mensen hun hele leven lang kunnen en willen gebruiken.
Keywords: Design ; duurzaamheid; Ontwerpen ; duurzaamheid