Telescoop 1 : aardrijkskunde voor de A-stroom : leerwerkboek - Van Broeck, Chris, ....-; Seys, Stijn, ....-; Vanhee, Jan, ....- (Wommelgem : Van In, 2020)
Met TeleScoop, een gloednieuwe methode voor aardrijkskunde in de A-stroom, bewandelen we een andere weg. We trekken volop de kaart van de verwondering door te vertrekken vanuit grote vragen of probleemstellingen, recht vanuit de leefwereld van jongeren. De methode leert hen op een specifieke manier naar de wereld te kijken en er verantwoord mee om te gaan. Met een unieke insteek maakt TeleScoop bovendien een multidisciplinaire aanpak van lessen mogelijk. Door veel aandacht te besteden aan de relaties tussen aardrijkskunde, natuurwetenschappen en techniek, draagt TeleScoop bij aan een vakoverstijgend wereldbeeld van de leerling van vandaag.
Keywords: Aardrijkskunde ; secundair onderwijs