De kunst van de eenvoud : leer opnieuw gelukkig worden met 'minder' - Loreau, Dominique, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
Als leerkracht Frans aan een boeddhistische universiteit in Japan kreeg de auteur de kans om zich helemaal onder te dompelen in de oude Japanse zen levensfilosofie. Ze ontdekte dat de waarden van deze filosofie nog altijd worden toegepast op het dagelijkse leven in Japan en dit inspireerde haar tot het schrijven van onder andere dit boek. In drie delen onderzoekt ze daar haar ideaal om te leven in eenvoud. Het behandelt de levensstijl van het minimalisme op het gebied van lichaam, geest en ook de omgeving. Volgens de auteur hebben we te veel, verspillen we te veel en zijn we gewend aan overdaad op allerlei gebieden. Terwijl als je met minder leeft, je veel minder nodig hebt en je jezelf daardoor veel vrijer en lichter kunt voelen. Met dit boek kun je je huis aanpakken in de minimalistische stijl, maar ook je eetpatroon, je uiterlijk en zelfs je gedachtegangen, waarbij bescheidenheid het vertrekpunt is en het doel; een aangenamer en compacter leven. Bevat veel adviezen en wijze quotes zodat de lezer geïnspireerd raakt om eenvoudig leven te omarmen. Auteur wordt ook wel de Franse Marie Kondo genoemd, omdat ook zij het minimalisme aanhangt en adviezen geeft om zowel materieel als spiritueel te minimaliseren.
Lifestyle Materialisme Milieubewust consumeren Levenskunst Gids voor het minimaliseren van bezittingen om vrijer te kunnen leven.