Dit is jouw leven : ervaar de effecten van de positieve psychologie - Bohlmeijer, Ernst, ....-; Hulsbergen, Monique, ....- (2020)
De positieve psychologie is een groeiende stroming binnen de psychologie, die niet gericht is op psychische problemen, maar juist op positieve ervaringen en eigenschappen van mensen, zoals vreugde, levensgeluk en zelfontplooiing. Belangrijk uitgangspunt is dat ieder mens potentieel creatief, talentvol en waardevol is. Thema van dit boek, vervolg op het succesvolle 'Voluit leven' (2009)*, is levenskunst, hier vertaald als ruimte maken en jezelf toestaan te zijn wie je bent. Positief leven heet dat. In een achttal hoofdstukken worden hiertoe bouwstenen aangedragen: plezierige emoties en ervaringen, ontdekken en gebruiken van sterke kanten of kwaliteiten, optimisme en hoop, relaties en verbondenheid, maar ook het toestaan van negatieve ervaringen, traumatische gebeurtenissen en compassie. Elk hoofdstuk bestaat uit een theoretische inleiding, herkenbare voorbeelden, oefeningen en vragenlijsten. Een boek waarin de inzichten van de populaire positieve psychologie worden vertaald in voor een breed publiek herkenbare situaties en ervaringen en zo voor lezers toepasbaar worden gemaakt.
Positieve psychologie - Werkboek met voorbeelden en oefeningen voor de praktische toepassing van positieve psychologie in het persoonlijke leven.