Mediawijs opvoeden : hoe zorg je ervoor dat social media, apps en games leuk en veilig blijven - Gold, Jodi, ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2015)
*Wat doet je kind eigenlijk al die uren achter het scherm? *Hoeveel schermtijd is op elke leeftijd reëel? *Hoe kun je grenzen stellen zonder dat dit leidt tot ruzie en frustratie? *Welke apps en games stimuleren denken en creativiteit? *Hoe ontwikkel je het 'media-instinct' van je kinderen? Onze kinderen groeien midden in het digitale tijdperk op. Ze spelen spelletjes op de xbox, chatten op hun smartphone, surfen op internet, of zijn geabonneerd op een Youtube kanaal. Een complete digitale wereld vol mogelijkheden, voordelen en kansen. Maar er zijn helaas ook nadelen en zorgen. Bovenstaande vragen komen de meeste ouders dan ook vast bekend voor. Hoe zorg je ervoor dat het achter de schermen leuk en veilig blijft? Hoe voed je je kind mediawijs op? Mediawijs opvoeden helpt daarbij. Het is voor ouders die hun kinderen verantwoord de digitale wereld in willen begeleiden. Op basis van wetenschappelijke kennis en praktijkervaring helpt Jodi Gold ouders van kinderen van 2 tot 18 jaar om een gezonde relatie tot technologie te ontwikkelen. Zij gaat daarbij in op belangrijke zaken als: *hoe ziet het snel veranderende technologische landschap eruit? *hoe beïnvloedt technologie de ontwikkeling van je kind? *wat voor effect heeft je eigen mediagedrag? *wat moet je tenminste weten over privacy, cyberpesten en andere gevaren? Als moeder van drie kinderen biedt Jodi Gold bovendien een schat aan praktische informatie. Alle hoofdstukken zijn voorzien van handige en nuttige tips.