Van mening verschillen : een handleiding - Mersch, Ruben, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2018)
Hoe op een constructieve manier om te gaan met meningsverschillen? De auteur heeft dit boek geschreven vanuit het idee dat een verschil van inzicht tot onoverbrugbare meningsverschillen en ruzies kan leiden. Hij heeft onderzoek gedaan over dit onderwerp door boeken te lezen van neurologen, diplomaten, psychologen en filosofen. Hierdoor bekijkt en behandelt hij het onderwerp vanuit meerdere gezichtspunten en heeft hij een handleiding geschreven hoe om te gaan met meningsverschillen. Hij beantwoordt vragen als: 'Hoe kun je er voor zorgen dat de ander open staat voor jouw argumenten?', 'Kun je leren om niet elke afwijkende mening als een aanval te zien?' en 'Bestaan er methodes om, in plaats van te schelden, samen na te denken over mogelijke oplossingen?' Het doel moet volgens hem zijn om te leren, om een best mogelijke oplossing te vinden en niet zozeer om gelijk te krijgen. De auteur studeerde filosofie en biologie. Dit is zijn derde boek. Hij werkte eerder in de farmaceutische industrie.
Praktische gids voor het op een positieve manier omgaan met meningsverschillen.