Diversiteit in de samenleving : concepten, voorbeelden uit de praktijk en methoden voor de diversiteitsbewuste professional - Repáraz, Luchio Rubio, ....- (Assen : Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, 2020)
Dit boek, waaraan vijftien auteurs hebben meegewerkt, is gericht op belangrijke concepten, methoden en sociologische theorieën ten behoeve van hbo-professionals die werkzaam zijn in het domein van de diversiteit in de samenleving. Het is onderverdeeld in drie segmenten. Deel 1 biedt theoretische beschouwingen over de diverse samenleving, in de Nederlandse en Vlaamse context. Deel 2 richt zich op de praktijk van sociaal-agogische beroepen, en deel 3 beschrijft belangrijke thema's in de diverse samenleving, zoals armoede, religie, gender, transmigratie, beeldvorming en de media. Elk hoofdstuk bevat casussen en werkopdrachten. Het boek is een leer- en praktijkboek voor hbo-professional en munt uit door een relevante en veelzijdige behandeling van huidige kernproblemen. Bevat literatuurverwijzingen. In deze nieuwe druk is meer aandacht voor de leefwereld van mensen die in armoede leven, voor het migratiebeleid en het actuele immigratie- en integratiedebat en voor de beeldvorming in de media en de rol van de journalistiek daarbij.
Multiculturele samenleving