Groot worden : de ontwikkeling van baby tot adolescent - Struyven, Katrien, ....-; Baeten, Marlies, ....-; Kyndt, Eva, ....-; Sierens, Eline, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Derde druk van een handboek over de ontwikkeling van het kind. Het is een omvangrijk, maar eenvoudig en prettig leesbaar studieboek voor de doelgroep, vooral ook door de ingekaderde voorbeeldverhaaltjes. Een verademing tussen de vele zwaarwichtige studies. In de inleiding wordt de doelgroep omschreven als 'leerkrachten, opvoeders en verzorgers, kortom, mensen die met kinderen omgaan...'. Eigenlijk hadden ouders in dat lijstje expliciet moeten worden genoemd. Achter elk hoofdstuk is een indrukwekkende lijst bronvermeldingen en het is toch prettig te zien dat de oude vertrouwde namen, zoals Kohnstamm en Feldman, regelmatig opduiken in die lijsten. Tot slot een wijze opmerking van de auteurs: 'De ontwikkeling stopt uiteraard niet na de adolescentie. Ze loopt verder, tot het einde van onze dagen hier op aarde. Daarna valt ze stil (zo denken we althans).' Met talrijke tekeningen in zwart-wit, een literatuurlijst en een register. Uitstekend leerboek voor iedereen die met kinderen werkt.
Handboek over de ontwikkeling van het kind voor leerkrachten, opvoeders, verzorgers en ouders, met aandacht voor theorie en praktijk. Ontwikkelingspsychologie ; kinderen