The book you wish your parents had read (and your children will be glad that you did) - Perry, Philippa, 1957- (London : Penguin Life, 2019)
Welk type ouder ben je, hoe trainen we onze kinderen in irritant gedrag en hoe doorbreek je dat patroon, en hoe streng moet je zijn als ouder? Antwoord op deze en vele andere vragen geeft dit boek. Geen praktische tips maar heldere adviezen over de essentie van ouderschap. Over het opbouwen van een relatie met je kind, over wat een goede relatie in de weg staat en wat juist kan bijdragen, en over de fouten die je als ouder maakt en wat je daaraan kunt doen. Het boek is opgedeeld in zes verschillende delen welke uit korte hoofdstukken bestaan. De schrijfster deelt haar persoonlijke ervaringen als ouder en therapeute, afgewisseld met wetenschappelijke inzichten. Ieder deel bevat verschillende oefeningen om je inzicht te geven in je eigen gevoel en gedrag en de herkomst ervan. Hoewel verschillende delen vooral ingaan op de babytijd, behandelt het boek de ouder-kindrelatie van baby tot tiener. Een toegankelijk geschreven boek met een positieve boodschap: fouten maken als ouder mag en deze fouten zijn ook weer te herstellen. De vele praktijkvoorbeelden zijn herkenbaar.
Pedagogische adviezen aan ouders om irritant gedrag en andere opvoedmoeilijkheden bij kinderen te doorbreken.