Gesmeerd geleerd : over bewegend leren - Van Mierlo, Lucie, ....- (Oud Turnhout : Gompel&Svacina, 2020)
Lucie Van Mierlo heeft zich verdiept in de wereld van het bewegen en de relatie daarvan met een verbeterde cognitie van een kind. Aan de hand van haar eigen ervaringen als onderwijsbegeleidster en pedagoge, verwijzingen naar gerelateerde zorg en kennistheorieën en met behulp van praktijkgerichte voorbeelden, krijgt de lezer een goed beeld van de voordelen die bewegingsleer heeft op het cognitie-niveau van kinderen. Wat houdt functioneel bewegen in? Hoe ziet een dynamische les eruit? En hoe kan interventiefeedback bijdragen aan een verbetering van het absorptievermogen van de leerstof voor kinderen? Deze en vele andere weetjes worden besproken in dit boek. Het boek is dusdanig ingedeeld dat het alle facetten van haar onderzoek belicht vanuit verschillende invalshoeken op het gebied van cognitie, automatisatie en beweging. De lezer kan het geleerde direct toepassen in de praktijk. Met literatuurlijst. Het boek is gericht op leerkrachten in het basisonderwijs, ouders en opvoeders.
Theorie en praktijk van een methode om de cognitie van basisschoolkinderen te vergroten door beweging; bestemd voor leerkrachten, ouders en opvoeders.