Elementaire sociale vaardigheden - Adriaansen, Marian, ....-; Caris, Josien, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2020)
Dit boek helpt studenten in zorg en welzijn om communicatieve basisvaardigheden zó aan te leren dat die een solide basis vormen voor de ontwikkeling van specifieke beroepsvaardigheden. Ook leren ze om die communicatieve vaardigheden in verschillende hulpverleningssituaties toe te passen. Daarbij heeft het boek aandacht voor aan te leren technieken, én voor de echtheid van iemands optreden. Effectief communiceren vereist immers ook kennis over je eigen kwaliteiten. Elementaire sociale vaardigheden gaat uitgebreid in op de theorie, én is erg praktijkgericht. Het s een verdiepend boek, dat studenten handvatten geeft om theorie te oefenen en toe te passen. Aan deze geheel herziene druk is bovendien een nieuw hoofdstuk toegevoegd: omgaan met laaggeletterdheid. Ook nieuw is de mogelijkheid om met behulp van een app direct vanuit het boek de bijpassende filmfragmenten te bekijken. In deze filmfragmenten worden de besproken vaardigheden gedemonstreerd. Ze staan ook op mijn.bsl.nl - net als de toetsvragen, studieopdrachten en oefeningen. Zo kun je eenvoudig kennismaken met de beoogde vaardigheden, en ze actief oefenen.
Keywords: Hulpverlening ; Communicatie; Hulpverlening ; Communicatievaardigheden; Hulpverlening ; Sociale vaardigheden; Laaggeletterdheid; Hulpverlening ; Gesprekstechnieken .