Het geheim van Gaëc - Piatti, Virginie, 1976- (Averbode : Averbode, 2020)
4. Het geheim van Gaëc Virginie Piattie - illustraties: Frédéric Thiry Gaëc werd op een prachtige winternacht in het jaar 1332 geboren in een klein Frans dorpje. Bij elke volle maan brengen de vrouwen en kinderen van het dorp voedseloffers naar de voet van de blauwe rots. Alleen zo zullen hun levens gespaard worden door het ‘witte beest', zo zegt men. Maar wat is dat ‘witte beest'? Gaëc is vastbesloten om het mysterie van dit legendarische monster te ontrafelen ...
Leesniveau: AVI M5 - AVI 7