Boekhouden : een kennismaking - Bonne, Crescentia, ....- (Gent : Academia Press, 2019)
Op het einde van deze verkenningstocht doorheen de praktijk en principes van het dubbel boekhouden, zullen termen zoals een balans of resultatenrekening voor de lezer geen geheimtaal meer zijn. Je begrijpt wat er op een boekhoudafdeling gebeurt en welke verbindingen er zijn met andere bedrijfsafdelingen. Dergelijke competenties zullen zeker hun nut bewijzen op de arbeidsmarkt.Het boek vangt aan met een kennismaking met de instrumenten en principes van het dubbel boekhouden, behandelt daarna courante registraties in een handelsonderneming, en enkele boekingen verbonden aan de vaste activa en aan leningen op lange termijn, om uit te monden bij de verrichtingen bij het einde van een boekjaar.In Boekhouden. Een kennismaking staat de ondersteuning van de student centraal. Door een transparante en stapsgewijze opbouw, begrijpelijke taal, het aangeven van leerdoelen na elk hoofdstuk en de vele voorbeelden en oefeningen faciliteert dit boek het leerproces. Bovendien hoort bij dit boek ook een e-book, waar studenten extra oefeningen en docenten bijkomende leerinhouden (topics) kunnen terugvinden. Verder is er allerlei didactisch materiaal ter beschikking: oplossingen bij de extra oefeningen en de extra topics, een presentatie en invulstaten in Excel van balans en resultatenrekening.