Help, mijn baas is een aap! : een biologische kijk op sociaal gedrag in organisaties - Van Veen, Patrick, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, 2019)
In Help, mijn baas is een aap! beschrijft bioloog Patrick van Veen het gedrag dat we dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Niet alleen de baas, maar elke werknemer wordt onder de loep genomen. Dit gedrag wordt verduidelijkt aan de hand van een vergelijking met het sociale gedrag dat apen vertonen. We delen tenslotte heel veel met onze 'evolutionaire verwanten'. U zult bijvoorbeeld beter begrijpen waarom zakenlunches zoveel goeds opleveren, of wat de positieve gevolgen van stress kunnen zijn. Dit boek roept veel herkenning op, maar is niet alleen anekdotisch. Van Veen legt ook uit waardoor problemen in organisaties ontstaan en hoe we die kunnen oplossen. Help, mijn baas is een aap! is een aanrader voor iedereen die (a-)sociaal gedrag in zijn organisatie wil begrijpen.
Arbeids- en organisatiepsychologie - Arbeids- en organisatiesociologie - Ethologie ; dieren Management ; Leiding geven - Coachen