Bordwerk en aantekeningen : slow teaching in de 21e eeuw - Schmeier, Marcel, ....- ([Huizen] : Pica, 2021)
Instructie wint aan kracht als je hierbij op het bord schrijft. Het maakt niet uit of dit nu een krijtbord, een whiteboard of een smartboard is. Via het bord deel je kennis met de leerlingen door middel van teksten, plaatjes, animaties en video's. Maar hoe gebruik je het bord optimaal? In dit boek pleit de auteur voor ‘slow teaching' waarbij bordwerk zorgvuldig wordt opgebouwd en geordend, leerlingen aantekeningen maken en de leerstof stapsgewijs en grondig wordt onderwezen én geleerd. Kennis vanuit honderden jaren onderwijservaring wordt in dit boek gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken.
Beeldcultuur Audiovisuele media ; onderwijs Didactiek Digitale schoolborden
Keywords: Didactiek ; audiovisueel materiaal