Met je smartphone het bos in - Pikkaart, Jolanda, ....- ([s.l.] : LezenLerenDelen, 2014)
Kinderen spelen tegenwoordig veel binnen. Met tablet of (spel)computer vermaken ze zich uren, maar ze leren niet meer hoe mooi het in de natuur is en wat daar allemaal te beleven is. Dit boek moet daar verandering in brengen, door (groot)ouders en leerkrachten te inspireren moderne technologie in te zetten bij natuurbeleving. Zo zijn er tegenwoordig veel apps die daar een bijdrage aan kunnen leveren. In een overzichtelijk boek krijgt de lezer de vele opties voorgeschoteld die natuuronderwijs weer hip maken. Routes uitzoeken met je GPS, dier- of plantdeterminatie of achtergrondinformatie over een natuurgebied. Het is allemaal mogelijk! Tussendoor komen mensen uit de praktijk, zoals boswachters, aan het woord en worden lesideeën geboden, waarbij ook het digibord niet onbenut blijft. Soms valt de auteur wat in herhaling, maar dat valt in het niet bij de bijzondere invalshoeken die gekozen worden om er op uit te trekken. Het handzame boek bevat veel originele ideeën, is goed geïllustreerd en het taalgebruik is duidelijk. Bevat ook invulpagina's. De bijbehorende site geeft actuele informatie en links naar de apps uit het boek. Te gebruiken bij wandel- en speurtochten, feestjes, schoolreizen enz. Voor opvoeders, leerkrachten, bij de scouting enz. met kinderen van ca. 5 t/m 13 jaar.
Praktische tips en (les)ideeën voor leerkrachten en ouders om met technologische hulpmiddelen zoals apps en GPS kinderen te interesseren voor de natuur.