Klimaatverandering : hardnekkige mythes ontkracht - Verschuren, Dirk, 1964- (Gent : Academia Press, 2019)
Er zijn veel halve waarheden en mythes over de klimaatverandering. Daardoor is er weinig draagvlak bij een breed publiek. Dit boekje ontkracht die. Het streeft naar bewustwording van het probleem bij het brede publiek en beleidsmakers, gebaseerd op wetenschappelijk inzicht. De stijl is die van een klimaatwetenschapper (wat de Belgische auteur en hoogleraar ook is), net als de opmaak met kleine grafieken en figuren. Jammer, want ondanks de boeiende inhoud, is het daardoor iets minder toegankelijk. Aangevuld met aanbevolen literatuur en noten. Geschikt voor een al geïnteresseerd en nieuwsgierig publiek. Verschenen in de nieuwe serie 'Vizier', wetenschap op zakformaat. Daarin verscheen o.a. ook 'Klimaatbewust consumeren : maak zelf het verschil' van Karine Van Doorsselaer (2019)*.
Wetenschappelijke weerlegging van mythes over klimaatverandering.