Stiff upper lips : waarom de Engelsen zo Engels zijn - Feyten, Flip, ....-; De Paepe, Harry, ....- (Antwerpen : Vrijdag, 2020)
Er zijn mensen die weg zijn van een bepaald land. Dit geldt ook voor de Vlamingen Feyten (1957) en De Paepe (1981), die zich anglofiel noemen. Die liefde voor de Engelsen en hun tradities is in dit boek overduidelijk aanwezig, al zijn er mensen die er na Brexit wel anders over denken. Het is een traditioneel boek, want de Engelsen worden op een haast ouderwetse manier bekeken, met hun gebruiken, het stoïcijnse gedrag met de stiff upper lip, hun politiek, hun koningshuis en hun exclusivisme dat ze 'splendid isolation' noemen. Het sappig geschreven boek is een ode aan een land en zijn geschiedenis, dat echter ook een modern land is met alle sociale problemen van dien: vreemdelingenhaat, extreem nationalisme, terrorisme en aanslagen, ontkerkelijking, sociale ongelijkheid en zo meer. Het boek is bestemd voor diegenen die een anglofiele benadering wel leuk vinden. Voor een diepere analyse van de Engelse samenleving moet men elders terecht. Het niet-geïllustreerde boek besluit met verwijzingen naar o.a. boeken, kranten en tv (geen websites). Gewijzigde en uitgebreide 'Brexit-update'-druk, maart 2020.
Overzicht van typisch Engelse tradities en karaktertrekken.