Minder moeten, meer FLOW : ontdek opnieuw de magie uit je kinderjaren - Bommerez, Jan, ....- ([Almere] : Multilibris, 2020)
Het boek kan ondergebracht worden in de niche over positief denken, succes, effectiviteit, topprestaties en geluk. Bommerez beweegt zich in het bedrijfstrainingscircuit en zag vandaaruit de behoefte aan een algemeen boek over persoonlijke ontwikkeling. Hij beschrijft de nadelen van vastgelopen te zijn en spoort zijn lezer aan tot vergevingsgezindheid, en om onder meer: 'waarnemings-filtermechanismen te bestrijden, projecties en identificaties te relatieveren, negatieve emoties onder controle te krijgen, het zelfbeeld onafhankelijker te maken en zich te identificeren met het universum. Dit laatste verwijst naar de gewenste richting van die ontwikkeling: spiritualiteit (zonder dogmatiek, waar mogelijk gekoppeld aan wetenschap) gebaseerd op flow, een transcendente totaliteitservaring ('heelheid'). De compositie van het boek oogt slordig: erg veel informatie, veel redundantie, soms zelfs dubbelplaatsing van informatie. Ook lijdt de tekst aan een overdosis aan citaten, bijvoorbeeld uit 'Denk groot & wordt rijk' (1994) van Napoleon Hill. De lezer moet bereid zijn zich te verdiepen in de gezichtspunten van de transpersoonlijke psychologie (Jung, het 'collectief onbewuste').
Visie op persoonlijke ontwikkeling, gebaseerd op inzichten uit de transpersoonlijke psychologie. Cognitieve psychologie - Transpersoonlijke psychologie