Het filosofisch gesprek : de basis - Van Rossem, Kristof, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Een filosofisch gesprek is niet alleen leuk, het is ook nuttig. Het helpt scherper na te denken en het bevordert je aandacht, inzicht en overtuigingskracht. En je kunt het leren, daar is dit boek voor bedoeld. In zeven heldere hoofdstukken legt de schrijver uit wat de kenmerken zijn van een filosofisch gesprek, wat de houding is, de techniek, de uitvoering en de structuur, en waar het uiteindelijk voor dient. Met uitvoerige praktische voorbeelden (van letterlijk weergegeven gesprekken) en oefeningen; zeer geschikt voor een breed publiek. Bevat een overzicht van literatuur en websites. De auteur doceert onder meer in Leuven en aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Praktische filosofie
Praktische handreiking voor het deelnemen aan zinvolle discussies.