Het coachingsinstrumenten boek : voor en door topcoaches - Van Ass, Susan, ....- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2013)
Het Coachingsinstrumenten Boek is samengesteld door topprofessionals in het vak. Het laat het beste zien van wat zij in huis hebben. Coachingsinstrumenten ondersteunen coaches bij het uitoefenen van hun vak, in elke fase van het coachingsproces. Dit boek biedt een compact en bruikbaar overzicht van vijftig coachingsinstrumenten. Het is het logische vervolg op zijn twee succesvolle voorgangers: Het Coachingsmethoden Boek en Het Coachingstechnieken Boek. Het Coachingsinstrumenten Boek is door zijn toegankelijkheid, opzet en handige indexen op meerdere manieren te gebruiken. Coaches en coachend leidinggevenden biedt het praktische handvatten, inspiratie en ideeën die het coachproces ondersteunen en verrijken. Coachees en andere belangstellenden geeft het inzicht in de aanpak en het verloop van coachingstrajecten. Elk instrument wordt verbeeld in een figuur en volgens een vast stramien beschreven. Aan bod komen het doel van het instrument, de context, het instrument in de praktijk, toepassingen, de coach en tips om verder te lezen. De instrumenten zijn ingedeeld naar fase in het coachingsproces. De fasen die aan bod komen zijn: acquisitie, intake, contracteren, onderzoek, huiswerk, evaluatie en onderhoud. Ook zijn de instrumenten ingedeeld in de volgende soorten: coachproces, actie, diagnose, ontwikkel, feedback en test. Dit aantrekkelijk vormgegeven fullcolorboek is een must voor elke coach.
Management ; Leiding geven - Coachen