Move and mathics : de tafels van vermenigvuldiging : activiteitenbundel bewegend leren basisonderwijs - Vermeulen, Yorick, ....- ([s.l.] : Brave New Books, 2019)
Deze activiteitenbundel is gericht op het automatiseren van de tafels aan de hand van bewegingsactiviteiten. Hiermee wil ik een hulpmiddel bieden aan klas- zorg- en turnleerkrachten om het bewegend leren in te zetten. Uit resultaten van een internationale studie blijkt dat het heel erg gesteld is met de lichaamsbeweging van de Belgische kinderen. Al enkele jaren daalt in Vlaanderen ook de score voor wiskunde systematisch. "Wat is het effect van wiskundig geïntegreerde bewegingslessen op de leerprestaties van de leerlingen in een tweede leerjaar?" Met deze onderzoeksvraag is het bewegingsproject ‘Move and mathics' ontstaan. Een project waarbij kinderen worden aangezet tot bewegend leren geïntegreerd met wiskunde. Dit onderzoek werd uitgevoerd over een tijdspanne van 6 weken in een tweede leerjaar. De resultaten van dit onderzoek waren zeer positief!