Wat ervan te zeggen : informatie en beroepsgeheim in de welzijnssector - Schellaert, Rudy, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2020)
De auteur reikt met dit boek de lezer bouwstenen aan om ethische reflectie en deliberatie m.b.t. beroepsgeheim, informatieverwerking en -uitwisseling zinvol te oefenen. Dat doet hĳ door een combinatie van de schets van een juridisch kader en concrete casussen, zowel uit de sector van hulp- en dienstverlening als van de zorg. Met deze laatste leert de lezer vanuit gefundeerde reflectie eigen ethische oordelen te vormen. - Met tal van workshops geënt op concrete sociaalagogische praktĳksituaties. - Bedoeld voor iedereen in het ortho- en sociaalagogische werkveld.
Beroepsethiek Maatschappelijk werk ; ethiek