Emotieregulatie bij kinderen en adolescenten : een praktische gids voor professionals - Southam-Gerow, Michael A., ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2019)
Voor kinderen en adolescenten die te kampen hebben met psychische problemen is het van groot belang om emoties te leren herkennen, begrijpen en reguleren. Met behulp van de modules uit dit boek kan iedere professional, ongeacht zijn of haar theoretische oriëntatie, kinderen en adolescenten helpen om essentiële emotieregulatievaardigheden te ontwikkelen. Deze praktische gids richt zich niet op een specifieke diagnostische groep maar op alle kinderen en adolescenten die emotiegerelateerde problemen hebben. In dit boek komen acht behandelinterventies aan de orde die zich bewezen hebben in een ambulante of schoolsetting. Ze zijn afzonderlijk te gebruiken, of in combinatie met elkaar en met andere interventies. De interventies in dit boek: * helpen kinderen en adolescenten emotionele signalen te herkennen bij henzelf en bij anderen * geven hen inzicht in de manier waarop emoties 'werken' en wat ze zouden kunnen betekenen * helpen kinderen en adolescenten om te gaan met de uiteenlopende en vaak verwarrende emotionele ervaringen die ze in hun dagelijks leven hebben Een bruikbare gids met vele praktijkvoorbeelden en handige kopieerbare hand-outs! Michael A. Southam-Gerow, PhD, is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Psychologie en Kindergeneeskunde van de Virginia Commonwealth University (VCU). Aan de VCU is hij tevens mededirecteur van de Anxiety Clinic en directeur van de Graduate Studies van de afdeling Psychologie. Daarnaast is hij directeur Kwaliteit en Prestatie bij PracticeWise, een bedrijf dat trainingen voor therapeuten en instellingen verzorgt op het gebied van evidence-based GGZ bij kinderen en jongeren.