Surfen op emoties : werkboek dialectische gedragstherapie voor jongeren (DGT-J) - De Bruin, Rosanne, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2013)
Iedereen is wel eens flink boos, verdrietig of in paniek. Maar wat moet je doen als die gevoelens je zo overspoelen dat je er niet meer tegen kan. Als de paniek of wanhoop zo sterk is dat je jezelf beschadigt om er even vanaf te zijn. Of wanneer je verlichting zoekt in drank of drugs, eetbuien, seks of ander impulsief gedrag. Wat moet je doen als de woede zo sterk kan zijn dat je puinhopen achter je laat in de relaties die je hebt. En wat kun je doen als je geen verdriet durft te voelen over alles wat er in je leven misgaat. Hoe krijg je weer grip op je gevoel en op jezelf? In Surfen op emoties, de DGT-J-Vaardigheidstraining voor jongeren van 12-21 jaar, leert de jongere weer grip te krijgen op zichzelf. Hij/zij leert over emoties en hoe hier beter mee om te gaan. Ook leert de jongere op een goede manier voor zichzelf op te komen. In dit werkboek staan veel oefeningen om ook thuis aan de slag te gaan met de nieuwe vaardigheden die de jongere geleerd heeft. Dit werkboek hoort bij de handleiding Dialectische gedragstherapie voor jongeren met een borderlinestoornis. Dit protocol verschijnt in de 'Kind en Adolescent Praktijkreeks'. Een reeks met heldere en gefundeerde informatie over stoornissen en behandelmethoden voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters en andere hulpverleners. In iedere uitgave komt een behandelmethode aan de orde.