Goden van Molnbeek - Huhtanen, Reetta, ....- ([s.l.] : Dalton Distribution, 2019)
Afwisselend Frans, Engels en Arabisch gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Bevat een vereenvoudigde versie van de documentaire zelf onder de titel: Aatos & de wereld / Aatos & le monde
Finse filmmaker Reetta Huhtanen maakte een documentaire over het “hellhole” Sint-Jans-Molenbeek, vol vriendschap en liefde. Aatos en Amine zijn pas zes, maar al wereldwijzer dan een bepaalde Amerikaanse president. Sint-Jans-Molenbeek komt geregeld in het (internationale) nieuws als broeinest van jihadi, maar daar zijn de 6-jarige vriendjes Aatos en Amine amper van op de hoogte. Voor hen is het gewoon hun thuis. Amines familie komt uit Marokko, en zijn god is Allah. Aatos' Fins-Spaanse familie is atheïstisch. De jongens ontdekken een verschil in hun opvoeding: de een leerde dat Jezus de zoon van God is, en voor de ander is hij gewoon een profeet. Maar veel belangrijker is dat ze net een vliegend tapijt gevonden hebben, dat hen helemaal naar de andere kant van Molenbeek zal brengen. Daar geloven ze allebei in. Tot terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem hun harmonieuze wereld verstoren.