Werken met taaltaken A1 : in de lessen NT2 : student - Gesquière, Ilse, ....-; Devosch, Elisabeth, ....-; Dewil, Ester, ....- (Gent : Academia Press, 2020)
Dit pakket is gemaakt naar aanleiding van het nieuwe opleidingsprofiel NT2. Het bestaat uit een reeks afzonderlijke taken rond reële taalgebruikssituaties waarin de vereiste basiscompetenties aan bod komen. Die afzonderlijke taken geven de lesgever niet alleen de mogelijkheid te differentiëren volgens domeinen en rollen maar ook volgens de taal- of leerbehoeften van de studenten. Elke taaltaak bevat authentiek luister-, lees- en werkmateriaal dat - volgens "de schijf van vijf" van Westhoff (2008) - een grote bron aan talige input biedt. De opdrachten maken ook een grondige inhoud- en vormgerichte verwerking mogelijk, creëren veel ruimte tot output en stimuleren strategisch handelen. Om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de studenten te stimuleren zijn er leerversterkers (een spiekkaart, een woordenboekje, een grammaticaboekje, ...). Om de evolutie van het leerproces bij te houden, zijn er observatiefiches, evaluatiefiches en een portfolio.