De slechtnieuwsbrenger : mijn leven als slachtofferbejegenaar - Cauwelier, Filip, ....-; Van der Gucht, Fieke, 1978- (Tielt : Lannoo, 2020)
'Je staat met een bom voor de deur. En die moet je zo snel mogelijk doen afgaan.' Filip Cauwelier begeleidt slachtoffers in rampspoed. Hij is de man die je 's nachts vooral niet aan je deur wilt: hij licht families in als hun naaste is overleden, vangt betrokkenen van verkeersongevallen op, staat slachtoffers van kleine en grote misdrijven bij, bemiddelt bij partnergeweld en zorgt voor crisisopvang van kinderen en jongeren in verontrustende opvoedingssituaties. In dit boek gunt hij ons een blik in een wereld die we zelf nooit van dichtbij hopen te zien en deelt hij met de lezer wat meer dan vijf jaar slachtoffers begeleiden hem leerde over verdriet én veerkracht. Want hoe zou jij reageren als hij 's nachts bij jou aanbelt?
Keywords: Slachtofferbejegening