Lokaal en circulair werken aan de toekomst - de Taeye, Elke, ....-; VVSG, ....- (Brussel : Politeia, 2020)
Wie goed kijkt, ziet overal circulaire doeners en denkers in actie. Sommige initiatieven zijn concreet, andere abstract of toekomstmuziek. Sommige zijn volop in ontwikkeling, andere kennen al een grootschalige toepassing. Ze bieden een nieuwe kijk op materialen, doorbreken een bepaald consumptiepatroon of stellen systeemveranderingen voor. In deze publicatie kan je je verwachten aan een verhaal over de manier waarop de circulaire gemeente wordt of kan worden beleefd, vol voorbeelden, getuigenissen, ideeën en inspiratie. Ze schetsen de noodzaak van verandering, van een positieve en breed gedragen omslag die hier en nu kan beginnen. Lokaal en circulair, werken aan de toekomst is een inspiratiegids, geen handboek. Een kompas, geen routekaart. Een kookboek, geen recept. Een belevenis, geen academische tekst. En het verhaal is nog lang niet af.
Keywords: Lokale economie; circulaire economie