Lespakket gezondheidsapps - Cautaerts, Eline, 1988-; Gilaude, Madelon, ....-; Joris, Marjan, ....- ([s.l.] : De Maakbare Mens vzw, 2020)
Je stappen tellen, hartslag meten, gezonder eten, gewicht tracken, suikerspiegel checken, stoppen met roken, mindfulness, EHBO, revalidatie, … Noem iets en er bestaat een app voor. Apps zijn makkelijk en worden veel gebruikt, zeker door jongeren. Ze hebben bijna allemaal een smartphone en zo ook medisch advies in broekzakformaat. Gezond verstand bij het gebruik van gezondheidsapps wordt broodnodig. Welke plaats geven we apps in ons leven? Breng de discussie met dit nieuwe lespakket naar jouw klas! Met aandacht voor ethische vragen rond privacy, verantwoordelijkheid, toegankelijkheid, … Gespreksstof en interactie over een razend actueel topic is verzekerd! Bekijk de inhoudstafel Jouw voordelen 10 kant-en-klare oefeningen Kies en combineer! Een oefening tussendoor of een hele les wijden aan het onderwerp? Gevarieerde lesmethoden om je leerlingen te betrekken: Werk je graag met leerlingenblaadjes, schuif je liever de tafels en stoelen aan de kant om te discussiëren of werk je liefst met multimedia (Kahoot, …)? Multimedia of papier, liever beiden combineren? Dat kan! Uitgebreide handleiding voor de leerkracht met lessuggesties, voorbeeldantwoorden en tips Uitgewerkte doelstellingen per oefening, met oog voor de eindtermen Coole illustraties en cartoons