Solo : Thomas de Gendt : tussen zuchten en hijgen - Heyerick, Jonas, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
Thomas De Gendt is een fenomeen, op en naast de fiets. Hij wint niet zo heel veel, maar àls hij wint, is het met buitengewone panache. En niet op Vlaamse kasseien, wel in de Tour, de Giro en de Vuelta. In dit boek vertelt De Gendt (33), met zin voor detail en met passie, over zijn meest gedenkwaardige zeges, zoals over de Stelvio in de Giro van 2012, naar de Mont Ventoux in de Tour van 2016 en het bergklassement in de Vuelta van 2018. Maar De Gendt is ook buiten de koers buitengewoon. Omdat hij niet houdt van opwarmen en masseren, omdat hij Rubik's Cube in minder dan een minuut kan oplossen, omdat hij gefascineerd is door cijfers, omdat hij aan de Tour verzaakte om te trouwen... Opgetekend door Jonas Heyerick (Bahamontes) is dit een uniek portret van een der meest merkwaardige wielrenners die de wereld kent.
Keywords: Wielrennen