Pathologie - Zelman, Mark, ....-; Dafnis, Elaine, ....-; Raymond, Jill, ....- (Amsterdam : Pearson, 2017)
Pathologie biedt een overzicht van alle veelvoorkomende aandoeningen van het menselijk lichaam en is het actueelste boek over dit onderwerp. In deel 1 wordt ingegaan op het ontstaan en de kenmerken van ziekte. Vervolgens worden in deel 2 de afzonderlijke aandoeningen besproken. De symptomen, etiologie, diagnostiek, behandeling en preventie van elke aandoening komen aan bod. Door de vele illustraties en foto's leer je zowel de werking van het lichaam als de uiterlijke verschijnselen van de aandoeningen kennen. In de overzichtstabel aan het eind van elk hoofdstuk kun je de kenmerken van de aandoeningen nogmaals raadplegen. Hier vind je ook diverse oefeningen zoals essayen meerkeuzevragen. Op de bijbehorende cd staan spelletjes waar je de stof extra mee kunt oefenen.
Human diseases
Keywords: Pathologie