Goed leven : met kwetsbaarheid en beperking - De Wachter, Dirk, 1960-; Keirse, Manu, 1946- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Geen vreugde zonder verdriet, geen geluk zonder ongeluk. Dirk De Wachter en Manu Keirse behandelden het omgaan met moeilijkheden al uitvoerig in lezingen, publicaties en interviews en zorgden voor meer aandacht voor het aanvaarden van de mindere kanten van het leven. Ook het omgaan met beperking kreeg de afgelopen jaren meer aandacht, maar leidde niet voldoende tot een betere positie voor mensen met een beperking. In dit boek kijken beide auteurs precies naar het leven met kwetsbaarheid en beperking. Dagelijks geconfronteerd worden met de grenzen van wat kan en wat niet (meer) mogelijk is, is erg confronterend voor alle betrokkenen. Door beter te luisteren naar mensen met een beperking zelf, hun familieleden en hulpverleners komen ze tot een nieuwe kijk op beperking. Vanuit hun eigen herkenbare blik, die de waardigheid van elk mens centraal stelt, bieden de auteurs in dit boek een houvast voor verzorgers, familieleden of vrienden van mensen met een beperking.
Keywords: Dementie; Euthanasie; Lichamelijke beperking; Rouwen; Verstandelijke beperking