De energietransitie : naar een fossielvrije toekomst, maar hoe? - Visscher, Marco, ....- ([Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2019)
We staan voor een ongekende maatschappelijke verandering. Om de mondiale opwarming te stoppen, moet de uitstoot van CO2 drastisch omlaag. Daarom sluiten we kolencentrales en draaien we zelfs de gaskraan dicht. Hoe komen we dan aan voldoende, duurzame energie? Kan het wel met windmolens, zonnepanelen en warmtepompen? Blijven we toch gewoon gas gebruiken? Of biedt kernenergie een onverwachte uitkomst? Hoe haalbaar en betaalbaar is een fossielvrije toekomst? Dit boek beschrijft wat de transitie inhoudt en schept helderheid in een verhit debat vol vooringenomenheid, onjuiste argumentatie en preken voor eigen parochie. 'De energietransitie' is een van de grootste vraagstukken van de 21e eeuw. -- Bijdrage aan het lopende debat over de keuzes voor de toekomstige energievoorziening en het realiseren van de klimaatdoelstellingen, waarbij de auteur kiest voor kernenergie.
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Energie ; Duurzame energie; Energie ; Energiebeleid; Energie ; Fossiele brandstoffen; Energie ; Hernieuwbare energie; Energie ; Kernenergie; Klimaat ; Klimaatbeleid; Klimaat ; Toekomst; Milieu ; Toekomst